Varză cu mazăre - de post

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 3 Apr 2012 | 6775 vizualizari

 

Felul acesta de mâncare derivă din principiul "zeamă lungă să ajungă", :)) însă aici nu-i zeamă. Oscilam între varză şi mazăre, aşa că le-am combinat să ştiu că mi-am făcut ambele pofte, plus că-i mai consistent (în perioada postului).

Am mai adăugat condiment Ras el Hanout şi puţin coriandru, un iz exotic :)). Buunn!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg varză proaspătă;
  • 500 g mazăre;
  • 2 morcovi;
  • 2 cepe;
  • 100 g ţelină;
  • 1 lg boia dulce;
  • 1 lg cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 lgţ chili;
  • 1 lg condiment Ras el Hanout;
  • 1 lgţ corinadru;
  • 1 lgţ piper boabe;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 100 mL vin alb;
  • 100 mL zeamă de la castraveţi muraţi;
  • sare.
Decor: eșalotă și ciboulette (opțional).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză cu mazăre - de post:

Se căleşte ceapa, apoi morcovii, ţelina. Se adaugă varza (tocată măricel), condimentele - cimbru, boia de ardei dulce, chili, piper boabe, foi de dafin, coriandru, Ras el Hanout, sare. Se adaugă vinul iar după ce scade varza se adaugă mazărea.

Poftă bună!


TIPS-URI

1

Varza fiind proaspătă, am simţit nevoia de a adăuga ceva acrişor, aveam la îndemână zeamă de la castraveţi muraţi, s-a potrivit perfect! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu mazăre - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

03.04.2012, 21:13

buna

Sim0na 1

03.04.2012, 21:48

N-am facut niciodata... dar suna bine!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:35

interesanta combinatie

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bissara - mancarica de mazare uscata (reteta video)