Imi place varza sub orice forma si iarna si vara si acra si dulce si cruda si gatita. Ati inteles, imi place varza :)
Punem apa la fiert intr-un vas mai mare in care adaugam putina sare. Cand fierbe apa punem ciolanul si lasam sa fiarba pana se inmoaie (aprox 45-60 min).
In acest timp ne ocupam de varza. Taiem varza, o punem intr-un bol, o saram si lasam asa 20-30 min.
Curatam ceapa si morcovul, le tocam marunt si le punem la calit in 2 linguri de ulei.
Luam ciolanul de pe foc si il portionam.
Eu am folosit pentru aceasta mancare un vas roman, insa se poate si in alt timp de vas fara nici o problema.
Stropim fundul vasului cu putin ulei si asezam feliile de slanina.
Punem un rand de varza (stoarcem varza) si un rand de ceapa cu morcov, apoi asezam cateva bucati din ciolanul dezosat si condimentam. Punem restul de varza, ceapa si morcov si restul de carne si condimentam.
Turnam 2 cani de zeama de varza si doua de apa (putem pune din apa in care a fiert ciolanul), punem capacul si dam vasul la cuptorul incins la 175-180 de grade timp de aprox 1 ora si jumatate.
Dupa ce s-a scurs acest timp scoatem din cuptor si turnam sucul de rosii si dam din nou la cuptor 30 de minute.
Servim cald cu smantana.
Pofta mare!
1
Dupa o ora verificati daca varza e fiarta si daca da nu e nevoie sa o tineti atat de mult la cuptor, depinde foarte mult de varza