Varza acra cu afumatura in vas roman

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2011 | 13825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 500 g coaste afumate
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu suc de rosii
  • 2 rosii
  • ulei
  • boia
  • cimbru
  • patrunjel
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra cu afumatura in vas roman:

Varza se desareaza , se scurge bine de apa si apoi se taie fideluta.

Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.

Amestecam varza cu ceapa calita .Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.

Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin ,cimbru si putin suc de rosii.Condimentam cu piper macinat.Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura.Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia,piper, piper boabe, foi de dafin ,cimbru si stropim cu suc de rosii.Ultimul strat este cu restul de afumatura.Adaugam o cana de apa si dam la cuptor.Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam restul de suc de rosii  si cele doua rosii decojite si taiate cubulete mici si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste.

Se serveste calda asezonata cu patrunjel verde , acompaniata de un ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu afumatura in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnat afumat, de porc