Nooa eu nu am facut niciodata pana acum si am zis sa incerc sa vedem ce iese din cotletul de porc in crusta de nuci , si a iesit o minune :))
SOS:
Cotletul de porc se feliaza.
Intr-un castron facem amestecul de condimente cu nuca( nuca macinata, sare, piper, boia, praf de usturoi, cimbru, rozmarin).
Feliile de carne se ung cu ulei , se dau prin nuca si se pun la prajit in ulei incins, cam 4-5 min.
SOS:
Se pun la fiert , merele cu apa si vinul, cand da in clocot condimentam cu sare si zahar(dupa gust).Se mai lasa sa fiarba 5 min si se stinge focul.
Intr-o cratita se topeste untul, se adauga faina si se stinge cu vinul si merele , se lasa la clocot pana se ingroasa putin..
POFTA BUNA!!
1
In loc de nuci se pot pune alune macinate.
2
Sosul se serveste cu patrunjel verde.