Vafe- Gaufres sarate cu broccoli

de Catalina L in Mancare copii, 28 Mai 2016 | 3984 vizualizari

 

Copiilor nu le plac broccoli?
Iata o reteteta ideala pentru a-i face sa manance.
In loc de broccoli puteti pune orice alta leguma redusa in piure: spanac, conopida, morcov, mazare, telina etc.
Originea vafei este straveche.
Strămoșul său ar fi turta de cereale coapta pe o piatra fierbinte la epoca neolitică.
Apoi a fost pusa si coapta intre doua placi de fier. Astfel a  fost inventata o forma turnata compusa din 2 placi de fier pentru a face prajituri.
In secolul al XIII-lea un fierar a inventat o forma tip fagure de albine- ca si forma de astazi.
Există mai multe variante în funcție de tipul de aparat și de rețeta folosită.
Vafe sunt consumate în întreaga lume, în special în Belgia, Franța, Țările de Jos, Germania și Statele Unite ale Americii.
 
Vafe- Gaufres sarate cu broccoli 

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura drojdie uscată
  • 250 ml de lapte
  • 250 g făină
  • 2 oua
  • 80g unt moale
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 250g broccoli
  • 150 g cubulete de sunca
  • 1/2 ardei rosu
  • 30 g de cascaval ras
  • 1 lingurita boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe- Gaufres sarate cu broccoli:

Fierbeti buchetelele de broccoli in apa sarata aproximativ 15 minute.

Lasati sa se răcească un pic si reduceti in piure cu ajutorul unei furculite.

Se dizolvă drojdia în laptele caldut și reservati timp de 10 minute.

Se amesteca faina cu oul si sarea.

Adaugati treptat laptele cu drojdia și la sfarsit untul moale.

Se amestecă bine până la omogenizare.

Se acopera si se lasa într-un loc cald timp de 2 ore.

Dupa 2 ore adaugam in compozitie piureul de broccoli, cubuletele de șuncă si ardei, cascavalul ras și boia de ardei.

Se amestecă bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 1-2 linguri din compozitie pe fiecare placa.

Se închide și se lasa aproximativ 5 minute.

Verificati si cand sunt bine rumenite le scoateti si repetati operatia.

Se servesc fierbinti însoțite de o salată verde.

Sunt delicioase, se simte foarte ușor gustul de broccoli.

Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.

TIPS-URI

1

Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe- Gaufres sarate cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu busuioc, usturoi si ulei de masline