Meniu copii
Mi-am cumparat o forma tare draguta si am zis sa vad ce pot face cu ajutorul ei. Pot sa va spun ca trebuie sa puneti aluat putin in fiecare forma (o jumatate de lingurita) pentru ca ursuletii sa iasa cat mai natural si ideal ar fi sa puneti aluatul in partea cu fata ursuletilor pentru ca aceasta sa iasa cat de cat bine.
Daca ursuletii au surplus de aluat, este bine ca acesta sa se indeparteze cat ei sunt calzi deoarece se indeparteaza mai usor.
Puteti sa consumati ursuletii ca atare, sa ii umpleti cu ciocolata (insa eu nu am avut rabdare), sa ii decorati cu ciocolata sau pur si simplu sa ii dati prin miere, ciocolata sau diverse gemuri.
Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, untul topit, laptele, faina (treptat) si amouniul stins cu otet si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un aluat mai gros decat cel de clatite.
Se incinge o forma speciala cu ursuleti la flacara aragazului, se unge forma cu untura si se pune cate o jumatate de lingurita de aluat in fiecare lacas de pe una dintre partile formei (de preferat, pe partea cu fata). Se coc ursuletii pe ambele parti.
Daca ursuletii au surplus de aluat, este bine ca acesta sa se indeparteze cat ei sunt calzi deoarece se indeparteaza mai usor.
Daca aveti rabdare, puteti sa le faceti o gaura ursuletilor cu ajutorul unui dui ascutit si sa umpleti gaura cu ciocolata topita sau puteti sa-i decorati tot cu ciocolata topita.