Upside down cu prune

de Mitinita in Prajituri, 21 Mar 2011 | 4854 vizualizari

 

Ia incercati sa traduceti voi prajitura upside down cake, ca eu n-am reusit sa o fac sa sune bine in romaneste... cu fundu-n jos?invartita? Va las pe voi cu sarcina asta grea si eu ma pun pe tradus reteta...rusine sa-mi fie,dar a fost facuta asta toamna sau vara, dar eu zic ca ar merge si cu prune din compot.
Si daca cumva ati crezut ca scapati de masurile mele cu cup, am decis sa nu imi mai iau cantar si in schimb am luat azi un nou set de cup-uri!!! Si am ochit si niste lingurite!

 

INGREDIENTE

  • 1/3 cup unt
  • 3/4 cup zahar
  • 1 ou
  • un zahar vanilat
  • 1 3/4 cup faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 cup lapte
  • 500 gr prune fara samburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Upside down cu prune:

 Preincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda ptr cuptor.Presara cu putin zahar si pune deoparte.

Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul vanilat si bateti pana devine ca o pasta cremoasa.

Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga la unt alternativ cu laptele.

Amesteca bine dupa fiecare aditie.

Se pun jumatatile de prune in tava de copt si se toarna compozitia peste.

Se da la cuptor si se coace cam 40-50 de minute.

Se pune o farfurie pe tava de copt si se rastoarna prajitura.

 

 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Upside down cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Madalina