Ma bucur ca va place! Este foarte bun, gras, si mai ales sanatos!! Din aceasta cantitate a iesit in jur de 150 g unt.. Cantitatile sunt aproximative, din cauza grasimei laptelui.
Motan, untu-i facut din lapte de vaca Ca avem si vaci. Uite ca din lapte de oaie n-am incercat.. la primavara voi face.. tare m-ai facut curioasa de gust..!!
si mama facea acasa, din smantana de bivol...doar ca folosea numai smantana,pe care o freca si se alegea unt...mie personal nu-mi place ca cel din comert, dar....
ma este sanatos si ma bucur ca ai avut si ai inca rabdare sa faci untul deoarece nu este chiar simplu de ce spun aaa,eu stiu cum se prepara in sat adica cum il prepara bunica mea ea facea din 10-12 l de lapte si tot laptele era pus la acrit dupa care incepea sa-l bata cu putineiul asa se chema obiectul cu care pregatea untul(era un cilindru din lemn de 70-80cm)care mai avea un piston cu gauri prin care trecea laptelecand il lasa in jos si il tragea iar in afara (presupun ca sunt persoane care nu sunt straine de acest procedeu )apoi laptele se opareste cu apa fiarta si asa se obtine untul dar dureaza cateva ore si scotea cam 700g unt care era galben si gustos. si al tau arata f bine
Cu siguranta iese mai scump daca dai banii pe lapte.. Dar daca exista in casa, este altceva. Din lapte de bivolita cred ca-i mult mai gustos.. mai ales ca este cel mai gras lapte.
Mamaie Elena, bunica mea facea cu putineiul.. care acum este piesa de muzeu Stiu ca necesita mult mai multa munca.. dar merita! Metoda asta este cea folosita de soacra mea. Exista mai multe metode, dar rezultatul este la fel de bun si sanatos! Va multumesc pentru aprecieri