Turtite cu chimen

de gaby_duceag in Piine, 15 Oct 2010 | 5990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • un cubulet drojdie
  • aproximativ 300 ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • o lingura zahar
  • 3 guri ulei de masline
  •  o lingurita chimen (sacarica)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu chimen:

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar, chimen si apa calda adaugata putin cate putin . La urma adaugam uleiul si framantam aluatul 5 minute. Trebuie sa va iasa un aluat nici tare dar nici moale, sa fie usor de "modelat".

Acoperim vasul si lasam la dospit 30-45minute.

Din aluat luam cu mana data prin faina, bucati cam de marimea unei nuci, facem bilute apoi le aplatizam (sa aiba inaltimea de maxima 1cm )

Le coacem intr-o tigaie de teflon, la foc mic, fara sa ungem tava, invartindu-le cand pe o parte cand pe cealalta.

Nu mariti focul! Riscati sa le coaceti pe exterior si sa ramana mijlocul crud.

Ce bune suuuunt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

mihaelar63 1

17.10.2010, 02:34

cu chimen sunt preferatele mele
fetelor poate pastraza elasticul pentru ocazii speciale

draceapetrica 1

24.10.2010, 16:48

Tu "rocsi ", cu geografia stai rau,cu literatura clasica idem. De bucatarie,ce sa spun ? Iarta-ma,te rog, ce boala ai ? TE- A deochiat aragazul ?

diaconta 1

24.10.2010, 16:57

Gabeata iti dau si io niste elastic ca ai mei is mai maripoiate arunci cu prastia pana la Baia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Indiana "Poori"