Turte ca la bunica

de Rocsi in Piine, 24 Mai 2011 | 20908 vizualizari

 

De mult duc dorul lor si de mult tot zic ca fac...acum m-am hotarat si am facut..doamne ca bune mai sunt!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • jumatate lingurita sare
  • 150 ml apa(eu am pus minerala ca aveam in casa)
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte ca la bunica:

Punem faina intr-un bol.

apa o punem pe foc si o facem putin calduta.

drojdia o frecam cu o lingurita zahar.

turnam drojdia peste faina.

presaram si sarea si zaharul si amestecam putin cu mana.

apoi punem apa calduta,putina cate putina ,si framantam pana obtinem consistenta aluatului dorita.

la urma punem si uleiul si mai framantam vreo 5 minute sa il incorporam bine.

acoperim cu un prosop curat de bucatarie si lasam aluatul la crescut.

dupa ce a crescut ,presaram masa de lucru cu faina.

rupem bucatele de aluat,le intindem cu sucitorul .

punem o tigaie grill la incins si coacem rand pe rand turtele,pana le facem pe toate.

apoi mancam cu multa pofta ca sunt foarte bune si ne amintesc si de copilarie!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turte "albe si negre" la tigaie