Turta dulce,dupa cum ii spune si numele este un desert dulce,dulce,dulce.
Reteta o am de la postasita si este o reteta foarte reusita,cu siguranta o sa o refac de acum inainte.
1/2 cana de zahar o caramelizam, adaugam 1/2 cana de apa si facem un sirop de zahar ars care il lasam la racit. Din 1/2 cana zahar, galbenusuri, ulei, scortisoara, nucsoara, bicarbonat, salicale, lapte, siropul de zahar ars si faina se face un aluat elastic. Din aluatul de mai sus se formeaza mingiute de marime medie, care le punem pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Pentru glazura: Zaharul si albusurile se bat spuma pe bain-marie, pana cand se lipeste albusul de marginea vasului. Dupa ce s-au racit turtele, glazura fiind calda se amesteca intr-un bol pana se glazureaza pe toate partile. Se pun turtele pe grilaj si se lasa pana a doua zi.