Turta de cartofi cu ceapa verde si sunca

de nyana in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2009 | 5943 vizualizari

 

INGREDIENTE

       turta :
  • 600g cartofi
  • 2 oua
  • 50 g faina
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingura marar tocat
       umplutura:
  • 2 legaturi ceapa verde tocata
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 100g sunca praga taiata fasii subtiri
  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 1/2lingura patrunjel
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • ulei  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta de cartofi cu ceapa verde si sunca:

Fiierbem cartofii in coaja. Ii decojim si ii  dam pe razatoarea mica. Adaugam faina, sarea, piperul, mararul si ouale. Framantam bine. Ungem cu ulei o forma rotunda si o tapetam cu faina. Asezam turta in forma si o lasam la copt 30 de minute la 190 grade.

Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei. Punem ceapa rosie si o inabusim 1 minut, adaugam rondelele de ceapa verde si sunca , amestecam pana se calesc apoi adaugam morcovul ras si piperul. Lasam la foc mic pana scade apa lasata de legume. Adaugam patrunjelul tocat.

Scoatem turta pe un platou rotund si adaugam umplutura peste turta

pofta buna

 

TIPS-URI

1

Se rade deasupra cascava afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta de cartofi cu ceapa verde si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

20.11.2009, 11:24

Dana Cristea - pusikmea 1

05.04.2010, 17:25

chiar k arata k o pizza

nadina73 1

05.04.2010, 18:21

felicitari arat foarte bine ,cred ca e grozava

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu sunca