Triunghiuri cu marmelada

de aziz in Prajituri, 27 Ian 2011 | 8502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr faina
  • 200 gr unt sau margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • un praf de copt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri iaur sau smantina acrisoara
  • 400 gr marmelada
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu marmelada:

mixam untul cu zaharul ,pina obt o crema, adaugam pe rind galbenusurile.praful de copt il stingem cu sucul de lamaie, si-l incorporam in crema plus cele 2 linguri de smaintina sau iaurt.la sfarsit se pune faina cite putin .aluatul obtinut va fi nelipicios si usor de intins.facem foaie si decupam cercuri cu un pahar punem cite jumatate lingurita cu marmelada,sau majiun de prune cu nuci sfarimate.apoi facem triunghiuri ca in fotografie.dam la cuptorul preincalzit 175 grade.nu trebuiesc rumenite; cind incep sa devina aurii colturile l-e scoatem pe un gratar si lasam la racorit ,apoi l-e ningem cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu marmelada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

aziz 1

29.01.2011, 08:26

fetele

aryel 1

22.07.2011, 15:29

numele lor sunt 'Oznei Aman" in ebraica sau Humantashen in idish si sunt prajituri traditionale de sarbatoare numita Purim ! umplutura originala este cu nuci si miere de albine Pofta buna!

aziz 1

22.07.2011, 15:40

toda raba ,aryel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Betivana