Prajitura cu capsuni si cirese

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Iun 2016 | 3091 vizualizari

 

Buna si racoritoare!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 6 linguri zahar;
  • 3 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 5 linguri faina (180 g);
  • o lingurita de praf de copt (3 g);
  • 100 g cirese fara samburi + o lingura zahar;
  • 100 g capsuni.
  • Sirop:
  • doua linguri zahar;
  • 250 ml apa.
  • Crema:
  • 75 g ciocolata alba;
  • 300 ml frisca lichida indulcita (tinuta la frigider).
  • Jeleu:
  • 350 g capsuni;
  • 4 linguri zahar;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece.
  • Decor:
  • cateva capsuni si cirese.
  • Diametru tava: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si cirese:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar.

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga fructele si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se rupe ciocolata in bucatele, se pune intr-un craticior, apoi se adauga frisca lichida. Se pune craticiorul la foc si se amesteca ingredientele pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un vas de plastic, se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se introduce la congelator pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, se scoate vasul din congelator si se mixeaza compozitia, adaugand si restul  de frisca rece.

Jeleu:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu zaharul pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se maruntesc la robotul de bucatarie.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. Gelatina se amesteca apoi cu jeleul de capsuni.

Asamblare:

Peste blatul rece se toarna siropul rece. Se adauga crema cu ciocolata alba, apoi se pun cirese (spalate si cu samburele scos) pe marginea prajiturii. Se taie cateva capsuni in bucati mici si se pun peste restul cremei, apoi se adauga jeleul de capsuni. In mijloc se formeaza o floare din jumatati de capsuni, apoi se mai adauga 6 cirese cu tot cu codita de jur-imprejurul florii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu ciocolata si budinca