Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite

de Bucataras Medi in Dulciuri, 22 Ian 2011 | 6577 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina alba
  • un cub de drojdie proaspata
  • o cana  cu bors
  • o ceasca cu ulei
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 75 g stafide
  • coaja de lamaie

Pentru prajit:

  • ulei

Pentru decor:

  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite:

Cernem faina intr-un lighean, facem apoi o adancitura in mijloc si punem  drojdia  dizolvata in jumatate din cantitatea de bors caldut. .Cand incepe sa creasca amestecam bine cu toata faina si adaugam restul de bors,uleiul si sarea.Framantam bine si apoi lasam aluatul la dospit circa 30 min. la loc cald.

In acest timp facem umplutura:punem intr-un vas branza de vaci , adaugam pe rand zaharul, ouale ,coaja de lamaie si stafidele si amestecam bine.

Aluatul se intinde pe masa tapetata cu faina si se taie in 3 pe lungime .Pe coltul aluatului se pune o lingura generoasa  de crema de branza si incepem impachetarea .Procedam la fel cu tot aluatul.Trigoanele obtinute le prajim la foc iute in ulei incins.Cand sunt gata facute le scoatem cu ajutorul unei palete si le punem pe un prosop absorbant.Presaram cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Sylvia 1

27.01.2011, 15:22

Extraordinar arata

Adinacarla 1

28.01.2011, 12:42

delicioase...ma inscriu si eu la o bucatica

DIANA B 1

26.04.2011, 14:20

LA MULTI ANI , Medi si PASTE FERICIT !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu branza si miere