Trandafiri cu dulceata si nuca

de Laly in Prajituri, 27 Sep 2010 | 5370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 borcan de dulceata (eu am pus de prune)
  • 200 gr nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • pentru uns:1 ou si 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu dulceata si nuca:

Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar,100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina,pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Separam ouale.Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de sare pana se albesc.Laptele incalzit (nu fierbinte) il punem peste galbenusuri si mestecam pana se topeste zaharul ramas.

Adaugam esenta de rom,coaja de lamaie,si faina.Mestecam pana aluatul devine elastic.Punem apoi uleiul caldut cate un pic pana se incorporeaza tot.Lasam aluatul langa o sursa de caldura pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:amestecam dulceata cu nuca si scortisoara,pana devine o pasta omogena.

Cand aluatul si-a dublat volumul se taie o bucata din el,se intinde pe masa de lucru,se pune deasupra din amestecul de nuca si dulceata.Se fac rulouri care apoi se taie de aproximativ 6-7 cm.

Se tapeteaza o tava cu un pic de ulei,se pun cerculetele unul lanaga altul,la distanta de 3 cm,deoarece va mai creste,si se mai lasa la crescut 15-20 de minute.Se introduce apoi la cuptor,pana se rumeneste usor deasupra.Inainte de a scoate din cuptor trandafirii se ung cu un amestec din 1 ou si 2 linguri de zahar.Se mai da 5 minute la cuptor.

Se lasa sa se raceasca putin inainte de a-l scoate din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers