diferite torturi
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri
Albusurile se bat spuma bine apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare dupa care se pune zeama de lamaie apoi se amesteca cu o spatula si se pun 8 galbenusuri +5 linguri de apa rece,apoi faina si se amensteca usor.
Se coace in tava tapetata si unsa (eu pun felie de aluminiu )se lucreaza foarte usor cu folie,se coace si apoi se la sa la rece
Frisca se bate bine apoi se pune zaharul iar daca este nevoie se pune si sintaritor daca nu ,nu puneti,totul depinde de calitatea fristi
Fructele de taie feliute subtiri
Ansamblarea tortului:
se taie blatul in doua si se insiropeaza bine cu sucul de la compotul de piersici sau ananas apoi se pune un star de frisca batut 0,5 cm dupa care se pun fructele apoi iar frisca dupa care se pune al doile ablat care se insiropeaza si el foarte bine dupa care se imbraca cu frisca si se orneaza dupa preferintele vostre si dupa imaginatie.Swe scrie cu glazura de ciocolata .
sant cate-va din torturile facute mai recent