Tortulet Eliza

de Corinuta in Torturi, 24 Oct 2010 | 4021 vizualizari

 

Pentru un pui mic si scump care a facut ieri un anisor.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • creioane pentru decor
  • bilute de ciocolata ornament
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet Eliza:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma lipicioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul apoi se adauga incet la albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cu cacaua si se adauga la spuma incorporand usor. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc mediu 30-40 de minute(se face testul cu scobitoarea). Cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua pe orizontala.

Intr-un bol se pun praful de creme ole impreuna cu 300 ml frisca si 100 ml apa rece si se mixeaza pana se intareste crema. In alt bol se bate bine frisca ramasa.

Se insiropeaza blatul, se umple cu crema ole de vanilie si se acopera cu frisca.

Se orneaza dupa preferinte, eu am facut floricele si fluturasi cum m-am priceput.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet Eliza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness