Tortul meu si al mamei

de Rocsi in Torturi, 18 Dec 2010 | 6791 vizualizari

 

Daca joi tot a fost ziua mea si maine este si ziua mamei, azi am facut un tort...este un tort de post (ca mama posteste ),dar cu siguranta gustos(zic cu siguranta ca inca nu l-am degustat)abia maine ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti simpli
  • 1 litru lapte de soia cu cafea(eu am vrut simplu,dar cum doar cu cafea era l-am luat asa..dar am gustat din el si era delicios)
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 2 linguri si jumatate faina alba
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala
  • 1 mana visine fara samburi
  • 400 ml frisca vegetala
  • colorant rosu
  • ornamente margarete dr.oetker
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul meu si al mamei:

Se ia o tava rotunda de tort detasabila.

se inveleste in folie alimentara.

intr-o cana punem apa,esenta de vanilie si zaharul pudra cu gust de vanilie si facem siropul.

asezam un rand de biscuti si ii insiropam.

punem 500 ml lapte de soia  pe foc la fiert.

amestecam plicul de budinca cu 2 linguri de zahar si putin din laptele pus la fiert.

amestecam bine si cand fierbe laptele,turnam budinca si o invartim 1 minut pe foc.

portocala o decojim si o desfacem feliute.

o taiem cubulete mici si  turnam peste budinca calda de ciocolata.

incorporam bine si punem budinca peste primul rand de biscuiti,uniform.

asezam al 2 lea rand de biscuiti si ii insiropam.

punem si cealalta jumatate de lapte de soia la fiert.

adaugam faina cu celelalte 2 linguri de zahar ,zaharul vanilat si cateva linguri din lapteele de pe foc.

cand laptele fierbe,punem acel amestecam de faina si invartim pana se ingroasa la fel ca budinca.

o luam de pe foc si incorporam margarina.

visinele le taiem bucatele si le adaugam peste crema.

turnam crema calda peste al 2lea rand de biscuiti.

mai asezam si ultimul rand de biscuiti,il insiropam si il lasam sa se raceasca.

dupa ce se raceste se ia un platou si il rasturnam.

desprindem folia si o aruncam.

batem frisca vegetala pana devine tare.

imbracam tortul in frisca si ornam dupa preferinte...

pofta buna!!!

maine vin si cu feliuta si va invit pe toate sa va servesc!!!va astept!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul meu si al mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

adry88 1

21.05.2011, 16:01

ce superb la multi ani amandurora

alba_zori 1

15.02.2013, 13:44

ia uite ce tortulet am gasit la tine,super bun si pentru mine cu lapte de soia,eu in fiecare zi beau lapte de soia si il folosesc si la dulciuri,cu aroma de cafea e foarte buna,te felicit pentru acest tort,sper sa mai faci asa ceva,e poate cel mai frumos dintre ale tale,te pup

Rocsi 1

15.02.2013, 22:01

Multumesc mult alba Zori..Mai am doua torturi de post tot cu lapte de soia.Ziua mea si a mamei cade in post si incerc mereu sa fac un tortulet de post..Ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA