Tortilla española, de la Alex din Spania

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2009 | 24992 vizualizari

 

Alex locuieste in Spania si a intrat in rindul Bucatarasilor cu o super-reteta: “Este una dintre piesele de rezistență ale gastronomiei iberice, ușor de gătit, menită să te scoată din încurcături atunci când ești în criză de timp. Secretul unei tortilla reușite stă în calitatea cartofilor (exclus cartofii noi), iar ouăle să fie proaspete. ”

 

INGREDIENTE

  • jumătate de kilogram de cartofi
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 5 ouă
  • Ulei
  • Sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla española, de la Alex din Spania:

Bineînțeles că știți: înainte de a începe, spălați-vă bine pe mâini. Curățați cartofii și ceapa. Cartofi se taie în felii tip chips, nici prea subțiri, nici prea groase. Ceapa se toacă mărunt, iar ouăle se bat într-un bol  separat ( suficient de mare, pentru ca ulterior să încapă și cartofii ) . Adăugați puțină sare și peste cartofi și peste ouă ( după gust ). Într-o tigaie de mărime medie, aproximativ 20 cm, adăugați ulei intr-un strat consistent și cartofii feliați. Mențineți focul  la o putere nu foarte mare, iar în momentul în care cartofii încep să se înmoaie adăugați și ceapa. Amestecați fără a rupe prea tare cartofii, iar în momentul în care încep să prindă culoarea prăjelii ( atenție, cartofii nu trebuie prăjiți, ci doar fierți în ulei) îi scoateți, îi scurgeți bine de ulei și îi amestecați în bolul în care ați bătut ouăle. Amestecați bine astfel încăt ouăle și cartofii să se omogenizeze.

În tigaie, atenție, să nu fie din tipul celor care li se lipește de fund, adăugați două linguri de ulei și întindeți-l bine pe toată suprafața sa. Adăugați conținutul din bol, mețineți focul mic și mișcați circular evitând ca tortilla să se lipească de marginile tigăii. Acum trebuie să vă comportați cu ea ca și cu o clătită. În momentul în care considerați că partea inferioară este gata, o întoarceți. Stopppp…nu ca pe o clătită, ci acoperind-o cu o farfurie plană și întorcând-o în farfurie. Adăugați alte două lingurițe de ulei în tigaie și prățiți și partea crudă. Atenție cum o puneți în tigaie. Nu e greu deloc, doar puțină atenție.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla española, de la Alex din Spania" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon