Se curata cartofii s se taie cubulete nu foarte mici dar subtiri. Se pun la prajit intr-o tigaie cu mult ulei. Se adauga ceapa taiata bucatele si se lasa sa se prajeasca impreuna in ulei amestecand din cand in cand.
Cand cartofii incep sa se rumeneasca, inainte de a se praji de tot, cand sunt doar fierti in ulei, sunt gata.
Intr-un bol se bat patru oua, peste care se adauga cartofii scursi de ulei din tigaie.Eu i-am luat din tigaie cu o lingura cu gauri si i-am pus direct in ou.
Se amesteca bine si se adauga o lingurita de sare.
Se ia uleiul din tigaie si se lasa tigaia doar unsa de ulei. Se toarna compozitia de cartofi cu ou in tigaie si se aseaza uniform.
Se lasa sa se prajeasca pe o parte , bagati usor o furculita sub ea si cand e rumenita un pic este facuta pe o parte. Se pune o farfurie peste tigaie si se intoarce tigaia cu capul in jos .
Se pune tigaia din nou pe foc si se pune tortilla inapoi in tigaie cu partea cruda in jos, lasand sa se rumeneasca si aceasta.
Intr-un bol separat se amesteca maioneza cu tonul.
Se aseaza tortilla pe un platou si se unge uniform cu tonul preparat.