Reteta de aluat am luat-o de la teoskitchen
Aluatul:
Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de lucru pe care am tapetato cu faina pana acesta devine elastic. Aluatul il dam prin masina pana acesta se intinde bine si devine subtire. Se poate intinde si cu sucitorul daca nu aveti masina.
Peste aluatul intins punem o folie pentru a nu se usca pana facem umplutura.
Umplutura:
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, apoi adaugam ficatul de pui pe care l-am spalat bine si il lasam 2 minute in ulei, apoi adaugam putina apa si lasam sa fiarba 10-15 minute (pana scade apa). Punem ficateii intr-un bol, adaugam cateii de usturoi si ii pisam cu mixerul vertical pana devin o crema. Condimentam cu piper si sare dupa gust, apoi adaugam si cascavalul ras.
Foaia de aluat o punem pe masa si decupam cerculete cu un pahar sau o cana cu diametru mai mic. Pe fiecare cerculet punem in mijloc umplutura de ficatei si inchidem tortellinii.
Tortellinii pun la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline 20 de minute, apoi se scot si le servim cu ce sos dorim.
Sosul:
Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit vreo 2 minute in ulei de masline, apoi adaugam sunca taiata in cubulete mici si mai lasam 2 minute, iar la sfarsit punem rosiile taiate cubulete mici si le punem peste ceapa si sunca, am adaugam si 2 linguri de bulion, busuioc uscat si am amestecat continuu timp de 5 minute. La sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust.
Pofta buna!
1
Tortellinii se pot umple cu orice (nu neaparat cu ficat).