tarta cu spanac si oua specifica sarbatorilor pascale
pt. aluat : amestec untul + sare+ iaurt+ ou+ galbenus. Adaug si faina care fost in prealabil amestecata cu praful de copt si framant bine.
Aluatul il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pt. 1 ora.
Umplutura : spalam spanacul bine. Il fierbem 15-20 minute, il scurgem si il tocam maruntCalim ceapa tocata marunt, adaugam spanacul si lasam 15 minute pe foc, amestecand si adaugand putina apa, atat cat sa nu se prinda iar ceapa sa se inmoaie.
Oprim focul, punem smantana, sare si piper.
Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in 2 si intindem 2 foi mai subtiri.
Punem una un forma unsa cu unt si o intepam putin cu furculita.
Punem umplutura , nivelam si facem 6 causuri, loc pt. oua.
Spargem cate un ou in fiecare gol.Punem foaia a 2-a, ungem cu galbenus amestecat cu lapte, o intepam iar cu furculita si coacem cca 40 minute - 1 ora la foc mediu.