Torta Pasqualina

de leoflori in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2010 | 4904 vizualizari

 

tarta cu spanac si oua specifica sarbatorilor pascale

 

INGREDIENTE

  •  aluat: 
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 500 gr. faina
  • 200 gr. unt/margarina la temp. camerei
  • 50 ml. iaurt
  • 1 lgta sare
  • 1 pliculet praf copt
  • umplutura :
  •  6 oua
  • 3-4 kg. spanac proaspat 
  • 200 ml. smantana
  • 1 ceapa medie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 linguri ulei pt.calit
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta Pasqualina:

pt. aluat : amestec untul + sare+ iaurt+ ou+ galbenus. Adaug si faina care fost in prealabil amestecata cu praful de copt si framant bine.
Aluatul il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pt. 1 ora.
Umplutura : spalam spanacul bine. Il fierbem 15-20 minute, il scurgem si il tocam maruntCalim ceapa tocata marunt, adaugam spanacul si lasam 15 minute pe foc, amestecand si adaugand putina apa, atat cat sa nu se prinda iar ceapa sa se inmoaie.

Oprim focul, punem smantana, sare si piper.
Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in 2 si intindem 2 foi mai subtiri.
Punem una un forma unsa cu unt si o intepam putin cu furculita.

Punem umplutura , nivelam si facem 6 causuri, loc pt. oua.

Spargem cate un ou in fiecare gol.Punem foaia a 2-a, ungem cu galbenus amestecat cu lapte, o intepam iar cu furculita si coacem cca 40 minute - 1 ora la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta Pasqualina" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata