de pe blogul Laurei Adamache..delicioasa!
Pregatim mai intai aluatul:
Mixam galbenusurile cu zaharul si untul( la temperatura camerei). pana se omogenizeaza.Adaugam faina amestecata cu praf de copt.Framantam pana obtinem un aluat compact.Il punem intr o folie si il lasam la frigider pentru o ora.
Pregatim crema:
Amestecam galbenusurile cu amidonul.Punem putin lapte cat sa obtinem o compozitie lichida.
PUnem restul de lapte impreuna cu vanilia si zaharul la fiert.Cand a inceput sa fiarba adaugam galbenusurile,in fir subtire si amestecam pana se ingroase ca o budinca(inmomentul in care ati terminat de turnat galbenusurile mai reduceti focul).Cand s-a ingrosta ca o budinca luam de pe foc si racim.
Pregatirea tartei:
Scoatem aluatul din frigider.Impartim in 2 parti.Una din ele sa fie putin mai mare.
Daca aluatul selipeste mai framantati cu putina faina,pe blatul presarat cu faina.
Intindeti aluatul in forma rotunda.Presarati deasupra cu putina faina(pentru a nu se lipi de sucitor)Rulati aluatul pe sucitor si asezati l cu grija in tava lasand marginile mai sus.
In aluat turnati crema complet racita.
Intindeti aluatul ramas la fel ca pe primul,asezati usor peste crema,presati marginile de aluatul de jos.Intepati usor cu furculita din loc in loc.
Coaceti la 180 de grade cca 40 min.