By Corina33, chiar daca si tu te-ai inspirat din alta parte...eu am facut reteta de la tine deci...e by Corinuta...e o comoara aceasta reteta...e cea mai cea prajitura cu crema de vanilie( eu am pus mai multa) pe care am mancat-o in ultima perioada! Multumesc draga mea draga! A fost bataie pe ea...si va trebui sa o repet curand...
Am preparat intai crema:
Am pus pe foc intr-un ibric, laptele impreuna cu vanilia si coaja de lamaie.
Am mixat galbenusurile cu zahar pana au devenit foaaarte pufosele, apoi am adaugat si faina si am turnat cu grija laptele fierbinte amestecand tot timpul sa nu faca cocoloase, apoi am pus pe foc la fiert si am lasat pana s-a ingrosat crema ( in jur de 12 minute) si apoi am bagat mixerul sa iasa mai fina.
Am lasat sa se raceasca .
Am trecut apoi la prepararea aluatului:
Intr-un vas de framantat am pus faina cernuta, praful de copt, apoi si untul moale, coaja de lamaie, zaharul, vanilia si sarea.
Am format o bila de aluat si am dat o ora la rece.
Am trecut apoi la intins foaia din aluat. Dupa ce am uns tava si am tapetat-o( aici trebuie sa va spun ca nu am avut o tava cam nepotrivita a fost prea mare si cu o ridicatura care nu a lasat blatul sa iasa asa cum mi-as fi dorit) , deci atentie la ce tava folositi.
Am pus doua treimi din aluat in tava , apoi am asezat crema delicioasa si deasupra am taiat diverse forme din aluat( buna idee!!!). Am copt prajitura pana s-a rumenit frumos( mai bine de 50 de minute) deci totul este in functie de cuptor. Poate fi gata si in 40 de minute... deci mare grija! Inca o data va marturisesc ca aceasta tarta a bunicutei merita toata atentia cuvenita caci este..divina!