Au inceput sa-mi placa silicoanele (doar cele din bucatarie :)))). Asa ca zilele trecute mi-am mai achizitonat unul, si anume o forma pentru guguluf iar ieri am testat-o cu un guguluf aromat si bun.
Punem stafidele la inmuiat in rom.
Intr-un bol mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc. Adaugam untul moale si amidonul si mixam pana se omogenizeaza.
Adaugam apoi vanilia, romul si coaja rasa de lamaie. Cernem jumatate din cantitatea de faina si o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in aluat. Urmeaza laptele si frisca dupa care amestecam pana se omogenizeaza.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa.
Cernem restul de faina si o adaugam in aluat alternand cu cate o lingura de spuma. Amestecam usor de sus in jos. Continuam pana incorporam toata faina si toata spuma.
Scurgem romul de pe stafide si le stergem cu un servet de bucatarie apoi le adaugam in aluat.
Ungem tava de guguluf cu unt si turnam aluatul in tava. Nivelam si dam la cuptor la 170 de grade timp de 40-50 de minute.
Scoatem din cuptor si rasturnam pe un gratar de bucatarie. Lasam guguluful sa de racoreasca apoi pudram cu zahar.
Este foarte pufos si aromat si perfect langa cafeaua de dimineata.