Tort "Tunel"

de Adinacarla in Torturi, 4 Ian 2011 | 9022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mijlocul:
  • 300g nuca macinata
  • 150g biscuiti macinati
  • 100g stafide
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 100g margarina rama
  • 200g lapte fiert
  • Blat Alb:
  • 6 albuse
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie
  • Blatul Negru:
  • 6 oua intregi
  • 100g nuca macinata
  • 10 linguri zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenuse
  • 150g zahar
  • 1budinca vanilie
  • 500ml lapte
  • 1 margarina rama.
  • Pentru decor:
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Tunel":

Mijlocul:

Se amesteca 300g nuca macinata cu 150g biscuiti macinati, 100g stafide, 2 linguri de cacao, 8 linguri de zahar,100g margarina si 200 ml de lapte caldut. Se amesteca totul pana cand avem o coca de consitenta unui salam de biscuiti. Intr-o tava dreptunghiulara formam "mijlocul tunelului.

Blatul alb:

6 albuse se bat cu 8 linguri de zahar, cand sunt bine batute se adauga 6 linguri de faina si 1 lingurita de praf de copt stins cu putin suc de lamaie.

Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand devine auriu.

Blatul negru:

6 oua se separa albusele de galbenuse. Se bat bine albusele cu 10 linguri de zahar, apoi se adauga pe rand cele 6 galbenuse. Se adauga 100g nuca macinata, 2 lingurite de cacao, 2 linguri de faina si 1 lingurita de praf de copt stins cu zeama de lamaie. Se coace intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Crema:

6 galbenuse se amesteca bine cu 150g zahar, 1 budinca vanilie si se fierbe totul in 500ml lapte. Dupa ce se raceste se amesteca cu 1 margarina rama.

Montarea tortului:

Mijlocul tortului il asezam pe tava sub forma unui tumel...peste mijloc asezam un strat de crema, apoi punem blatul alb. Peste blatul alb pune un strat de crema. asezam Blatul megru. Peste blatul negru asezam ultimul strat de crema.

Imbracam tot tortul cu crema si la final il decoram cu nuca de cocos verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Tunel"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (51)

alinut 1

23.01.2011, 19:54

La multi ani!!!! Multa sanatate si fericire

Bucataras 1

23.01.2011, 20:12

La multi ani si tot ce-ti doresti!

Adinacarla 1

24.01.2011, 01:57

Va multumesc din suflet pentru toate cuvintele frumoase scrise de voi aici....mi-ai umplut sufletul de bucurie....va multumesc ca sunteti prietenii cu mine
Abia acum am deschis mesajul de le yahoo unde am primit 'atentionare" ca Tortul Tunel" este reteta zilei....pe data de 22 ianuarie.
Multumesc din suflet pentru acest frumos cadou de ziua mea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos