Tort Steluta

de anca_rm in Prajituri, 4 Dec 2013 | 5511 vizualizari

 

Este o combinatie facuta dupa mine si cu ce am avut prin casa . A iesit delicioasa .

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 7oua
  • 7 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr nuci prajitesi taiate grosier

Pentru crema :

  • 300 gr branza dulce
  • 400 ml frisca vegetala
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie

Extra :

  • 250 gr mure congelate sau proaspete
  • 50 gr nutela
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Steluta:

Blatul :Pregatim forma de copt , eu am folosit o forma de silicon steluta, o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina Pornim cuptorul la 180 grade . Separam ouale : albusul il punem intr-un vas in care putem mixa , galbenusul intr-un vas mai mic Albusul il batem cu un praf de sare pana cand devine pufos Punem zaharul , cate o lingura mixand continuu pana devine spuma tare , sa nu curga cand intoarcem vasul Punem zaharul vanilat si renuntam la mixer Adaugam galbenusurile amestecand ,cu o lingura de lemn sau spatula, usor

Punem faina, praful de copt, cacao si nucile si omogenizam . Turnam compozitia in forma si dam la cuptor Facem testul cu scobitoarea dupa aproximativ 25 minute Cand nu se mai ia nimic pe scobitoare scaotem blatul din cuptor si lasam la racit .

 Crema:Branza impreuna cu zaharul o frecam pana avem o pasta fina Frisca o batem cu mixerul pana se intareste Punem frisca cu branza in acelasi vas , adaugam vanilia si amestecam. Punem la rece si lasam pana cand se raceste blatul si il putem taia Cand este rece blatul il taiem astfel incat sa obtinem 3 parti egale Impartim crema in 3 si murele decongelate in 2 (lasati cateva si pentru decor) Prima parte din blat o asezam pe platou si punem o treime din crema , deasupra presaram mure , punem a doua parte din blat .Pe aceasta o ungem cu crema fineti si deasupra punem crema de branza , presaram din nou mure . Punem si a treia parte de blat si ungem cu crema deasupra . Murele lasate pentru decor le asezam si pe ele si dam totul la frigider .

 

TIPS-URI

1

daca aveti o forma steluta aveti grija cand scoateti blatul sa nu se rupa colturile

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Steluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (33)

anca_rm 1

05.12.2013, 09:13

Iri multumesc

anca_rm 1

05.12.2013, 09:13

Laura

anca_rm 1

05.12.2013, 09:14

Miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu nuca de cocos