Tort spirala cu doua creme

de papabundetot in Torturi, 29 Iun 2014 | 5805 vizualizari

 

Tortul asta face parte tot din ciclul experimentelor mele culinare dar si curiozitati :) Pentru ca nu am mai facut pana acum,am vrut sa incerc si eu un tort din acesta spirala,recunosc ca rezultatul final nu m-a incantat extrem de tare,dar…stiu si de ce :) Mie nu imi place deloc,deloc crema de unt la prajituri si atunci am ales sa fac o crema de fructe cu iaurt care…nu a iesit cu consistenta celei de unt si tortul meu…a iesit ca turnul din Pisa :) insa extrem de gustos.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • Blatul alb:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta vanilie si esenta de lamaie
  • Blat cacao:
  • 5 oua
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • esenta de portocale si menta
  • Crema de zmeura:
  • 250 gr zmeura
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 200 gr iaurt
  • 3 foi de gelatina
  • 200 ml frisca
  • Crema de piersici:
  • 300 gr piersici
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 200 gr iaurt
  • 3 foi de gelatina
  • 200 ml frisca
  • Topping:
  • 220 gr ciocolata alba
  • 400 ml lapte de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala cu doua creme:

Pentru fiecare din cele 2 foi de blat am procedat la fel,am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esentele pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi faina si am omogenizat bine. Albusurile le-am batut spuma tare,apoi le-am incorporat usor in galbenusuri avand grija sa nu stric spuma.

Dupa ce am copt ambele blaturi,le-am lasat sa se raceasca complet.

Crema de zmeura: Am pus intr-o craticioara zaharul,apa de trandafiri si am lasat la foc mic pana cand zaharul s-a topit complet,apoi am adaugat zmeura,iaurtul si apoi gelatina (inmuiata in apa rece in prealabil,conform indicatiilor de pe ambalaj).La sfarsit de tot am blenduit aceasta compozitie si am dat-o la racit.Dupa ce cremele s-au racit,am adaugat peste fiecare in parte cate 200 ml frisca lichida batuta bine si am omogenizat cremele.

Cu crema de piersici am procedat identic,dar am taiat inainte piersicile in cubulete mici.

Dupa ce atat cremele cat si blaturile s-au racit,am trecut la ansamblarea tortului.Am taiat pe lung ambele blaturi,peste fiecare  fasie de blat obtinut,am adaugat crema si am rulat.Am inceput cu blatul alb,in care am pus crema de zmeura,am rulat,apoi unde s-a terminat blatul,am adaugat o fasie noua de blat (cu cacao de data aceasta) cu crema de piersici,si tot asa pana cand am terminat cu blaturile.

Am dat apoi tortul la racit,la final l-am ornat cu zmeura proaspata si i-am facut un delicios topping de ciocolata alba si lapte de cocos. cu siguranta daca faceam o crema cu o alta consistenta si tortul meu era mai aspectuos,dar merita oricum incercat pentru aromele pe care le contine 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort spirala - pentru tripla aniversare