Tort simplu de ciocolata

de adnia in Torturi, 1 Feb 2013 | 5961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 1 blat de ciocolata din comert (stiu: am trisat:)
  • -250 gr. ciocolata amaruie
  • -400 ml frisca lichida
  • -1 fiola esenta rom
  • -1 lingurita extract de cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort simplu de ciocolata:

Prepararea cremei este extrem de simpla: se rad cca. 50 gr. ciocolata, pt. decor.  Alte 50 gr. ciocolata se taie cubulete mici (tot pt. decor).

Restul de ciocolata se topeste pe baie de aburi, impreuna cu 1 lingura de frisca lichida. Se lasa deoparte sa se racoreasca, apoi se incorporeaza esenta de rom si extractul de cafea. Intre timp se bate frisca tare de tot, dupa care se incorporeaza usor ciocolata topita, amestecand cu spatula. Asa am obtinut crema. 

Montarea tortului este binecunoscuta: blat-crema (deasupra tortului nu puneti toata crema...mai pastrati putin si pt. decor). Se imbraca tortul in fulgi de ciocolata, apoi se orneaza cu restul de crema si cubuletele de ciocolata.

Simplu si de efect!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea