Tort savarina

de aziz in Torturi, 24 Feb 2012 | 8982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de gris
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 500 gr frisca
  • jumatate plic budinca de vanilie
  • un plic gel de zmeura in locul dulcetii de caise din reteta clasica
  • Pentru sirop:
  • 2 pahare cu apa
  • 1 pahar zahar
  • apa de trandafir depinde de concentratie si de gustul fiecaruia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina:

Se bat albusurile spuma adaugam 5 linguri din zahar si mixam in continuare pana devine o compozitie lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate in prealabil cu uleiul si 2 linguri de zahar. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt, apoi se incorporeza in spuma de oua. Amestecul obtinut se toarna in forma de tort rotunda, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 30 minute 180 grade.

Intre timp se face siropul: punem apa pe aragaz cu zaharul si lasam pana se topeste si scade putin. Dam de pe aragaz si lasam la racit dupa care adaugam apa de trandafiri. Acum cand insiropam ori blatul este rece si siropul cald sau invers.

Dupa ce insiropam blatul obtinut, preparam gelul de zmeura conform instructiunilor de pe plic insa nu-l punem imediat peste blat lasam putin sa se raceasca atat cat sa dea sa se inchege .Punem pe blat si gelul apoi dam la frigider cam 15 minute si ornam cu frisca care se bate cu budinca de vanilie.

Noi a doua zi am experimentat si una cu gel de ananas...mmmm...Sa aveti pofta!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort savarina - 400 -