Tort savarina

de aziz in Torturi, 24 Feb 2012 | 9044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de gris
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 500 gr frisca
  • jumatate plic budinca de vanilie
  • un plic gel de zmeura in locul dulcetii de caise din reteta clasica
  • Pentru sirop:
  • 2 pahare cu apa
  • 1 pahar zahar
  • apa de trandafir depinde de concentratie si de gustul fiecaruia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina:

Se bat albusurile spuma adaugam 5 linguri din zahar si mixam in continuare pana devine o compozitie lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate in prealabil cu uleiul si 2 linguri de zahar. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt, apoi se incorporeza in spuma de oua. Amestecul obtinut se toarna in forma de tort rotunda, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 30 minute 180 grade.

Intre timp se face siropul: punem apa pe aragaz cu zaharul si lasam pana se topeste si scade putin. Dam de pe aragaz si lasam la racit dupa care adaugam apa de trandafiri. Acum cand insiropam ori blatul este rece si siropul cald sau invers.

Dupa ce insiropam blatul obtinut, preparam gelul de zmeura conform instructiunilor de pe plic insa nu-l punem imediat peste blat lasam putin sa se raceasca atat cat sa dea sa se inchege .Punem pe blat si gelul apoi dam la frigider cam 15 minute si ornam cu frisca care se bate cu budinca de vanilie.

Noi a doua zi am experimentat si una cu gel de ananas...mmmm...Sa aveti pofta!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

aziz 1

26.02.2012, 12:57

oricand mirela!!!

dentistutza 1

28.02.2012, 09:17

Oana 1

29.02.2012, 21:59

Mmm, supeeer!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort savarina - 400 -