Aluatul de foietaj l-am cumparat, dar il puteti face si in casa.
UMPLUTURA:
Amestecam spanacul taiat (dezghetat si scurs de apa) cu branza ricotta dupa care adaugam cele 2 oua, parmezanul (80 g), sare si piper dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele.
Pe primul foietaj presuram un pic de pesmet, pt a absorbi umezeala umpluturii si sa pastreze aluatul uscat.
Adaugam spanacul cu branza. Punem in mijlocul aluatului o parte din umplutura, iar restul pe margini, dupa cum puteti vedea in imaginea de ma jos. Presaram peste umputura parmezanul ramas si acoperim totul cu cel de-al doilea foietaj, iar cu ajutorul unei furculite lipim cele doua discuri de aluat.
In mijlocul tortului punem un castron cu susul in jos, apasand usor. Taiem bordul in felii de 2 cm pe care le vom intoace fiecare.
Dam tortul de spanac la cuptor (180°) timp de 30 minute.