Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte

de Maria68 in Torturi, 9 Feb 2013 | 7459 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit pentru aniversarea celor 16 ani pe care i-a implinit baiatul meu cel mare :)!
La multi ani, dragul meu!!!!
A fost un adevarat deliciu, el fiind un impatimit al ciocolatei, a picat la fix acest tort:X!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat de ciocolata
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 175 g unt
  • 175 g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 7 oua
  • 200 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 40 g cacao
  • Umplutura & glazura
  • 300 g gem de caise
  • 300 g glazura de ciocolata
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte:

Pentru blat, se topeste ciocolata in bain-marie( dar sa nu depaseasca temperatura de 40 grade).

Se bate untul cu 75 g zahar si zaharul vaniliat, pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza strop cu strop ciocolata fluida. Se separa ouale. Se inglobeaza pe rand galbenusurile in crema de unt. Se bat albusurile intr-un vas , se adauga 100 g zahar si se bate bezea. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se inglobeaza in compozitia de ciocolata jumatate din cantitatea de albus; se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se omogenizeaza bine. Se aseaza deasupra restul de albus batut si se inglobeaza.

Compozitia se aseaza intr-o forma de tort(26 cm) unsa numai pe fund. Se coace blatul la cuptor timp de 50-55 min.   Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. Se desprinde apoi marginea acesteia si se indeparteaza. Blatul se rastoarna pe un gratar de bucatarie, se desprinde de pe fundul formei si se lasa sa se raceasca complet.

Blatul se taie pe trei niveluri. Se incalzeste gemul si se unge fiecare nivel cu cate 50 g gem, se suprapun nivelele. Se unge tortul de jur imprejur cu restul de gem topit.

Se topeste ciocolatata cu lapte in bain-marie si se pune deoparte o cantitate mica intr-un sprit cu deschidere mica.

Se acopera tortul cu restul de ciocolata , se inscriptioneaza si se decoreaza cu ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Maria68 1

10.02.2013, 10:26

Mamaieelena; Dia ;Ruxy
Multumesc pentru cuvintele frumoase

Maria68 1

10.02.2013, 10:28

Multumesc frumos, draga Gaby
Si tu ai doi copii frumosi si minunati Sa-ti traiasca

gaby_duceag 1

10.02.2013, 10:34

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de visine