Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte

de Maria68 in Torturi, 9 Feb 2013 | 7765 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit pentru aniversarea celor 16 ani pe care i-a implinit baiatul meu cel mare :)!
La multi ani, dragul meu!!!!
A fost un adevarat deliciu, el fiind un impatimit al ciocolatei, a picat la fix acest tort:X!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat de ciocolata
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 175 g unt
  • 175 g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 7 oua
  • 200 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 40 g cacao
  • Umplutura & glazura
  • 300 g gem de caise
  • 300 g glazura de ciocolata
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte:

Pentru blat, se topeste ciocolata in bain-marie( dar sa nu depaseasca temperatura de 40 grade).

Se bate untul cu 75 g zahar si zaharul vaniliat, pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza strop cu strop ciocolata fluida. Se separa ouale. Se inglobeaza pe rand galbenusurile in crema de unt. Se bat albusurile intr-un vas , se adauga 100 g zahar si se bate bezea. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se inglobeaza in compozitia de ciocolata jumatate din cantitatea de albus; se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se omogenizeaza bine. Se aseaza deasupra restul de albus batut si se inglobeaza.

Compozitia se aseaza intr-o forma de tort(26 cm) unsa numai pe fund. Se coace blatul la cuptor timp de 50-55 min.   Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. Se desprinde apoi marginea acesteia si se indeparteaza. Blatul se rastoarna pe un gratar de bucatarie, se desprinde de pe fundul formei si se lasa sa se raceasca complet.

Blatul se taie pe trei niveluri. Se incalzeste gemul si se unge fiecare nivel cu cate 50 g gem, se suprapun nivelele. Se unge tortul de jur imprejur cu restul de gem topit.

Se topeste ciocolatata cu lapte in bain-marie si se pune deoparte o cantitate mica intr-un sprit cu deschidere mica.

Se acopera tortul cu restul de ciocolata , se inscriptioneaza si se decoreaza cu ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Maria68 1

10.02.2013, 10:26

Mamaieelena; Dia ;Ruxy
Multumesc pentru cuvintele frumoase

Maria68 1

10.02.2013, 10:28

Multumesc frumos, draga Gaby
Si tu ai doi copii frumosi si minunati Sa-ti traiasca

gaby_duceag 1

10.02.2013, 10:34

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello