Tort rulada de caise cu ciocolata

de T I M E A in Torturi, 22 Oct 2013 | 12595 vizualizari

 

V-am tot aratat zilele trecute acest tort si m-am gandit ca a venit vremea sa va zic si cum l-am facut. E un tort aniversar frumos si gustos pe care il recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un borcan mic gem de caise
  • Pentru blatul de cacao:
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura praf de copt
  • Crema:
  • 200 gr smantana pt frisca
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata cu lapte 38% cacao
  • 200 gr frisca lichida indulcita
  • In plus 6 linguri gem de caise pentru uns foile de cacao
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rulada de caise cu ciocolata:

Pregatim mai intai prima parte a cremei pentru ca necesita sa stea la frigider 1-2 ore.

Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata. Lasam 10-15 minute sa ajunga la temp. camerei, apoi punem la frigider timp de 2 ore.

Rulada: mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam galbenusurile mixand in continuare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosindu-ne de o spatula si facand miscari rotative usoare pentru a nu se lasa spuma. Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 min. 

Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit desfacem rulada din prosop si o ungem cu dulceata apoi o rulam indepartand si foaia de copt. Sau puteti indeparta mai intai hartia de copt, cum doriti.  Dam rulada la frigider pana pregatim restul. 

Blatul de cacao:
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm tapetata pe fund cu hartie de copt preincalzit la 170-175 de grade timp de 20-25 min.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit taiem blatul in doua.

Intr-un bol mixam frisca mai intai la viteza mica apoi la viteza maxima pana sa intareste.

Scoatem si crema de ciocolata si o mixam intr-un vas apoi o adaugam peste frisca si  mixam pe treapta mica doar cat sa se amestece cele doua.

Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie de blat de cacao si o ungem cu 3 linguri de gem. Punem inelul de la tort.

Din rulada taiem 7 bucati de aprox 2 cm si 9,5 bucati de 1 cm.

Cele mai subtiri vin asezate pe margine de jur imprejur iar cele mai groase pe fund.

Peste rulada punem crema, mai intai punand cate putin ca sa umplem locurile goale apoi punand restul si niveland deasupra.

Cea de a doua foaie de blat de cacao o ungem cu dulceata pe partea care vine asezata peste crema.

Apasam usor cu degetele sa se lipeasca de marginea cu rulada. 

Pentru glazura topim intr-un vas pe aburi ciocolata impreuna cu untul si laptele, amestecand intr-una si avand grija ca apa sa nu ajunga pe fundul vasului de deasupra.

Turnam glazura peste blat si nivelam cu un cutit.

Eu am ornat cu bombonele colorate si cu cateva ornamente de ciocolata.

Dam tortul la frigider 2-3 ore sau ideal pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Daca doriti un tort mai insiropat in loc de dulceata puteti unge cele doua foi de cacao cu un sirop de zahar

2

Tortul trebuie taiat cu un cutit tinut inainte in apa calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rulada de caise cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de portocale si vanilie