1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Amestecam faina cu cacaoa si cu zaharul.
3. Adaugam apa si uleiul si amestecam energic. Incorporam apoi dulceata de cirese si fulgii de cocos.
4. Repartizam compozitia in 3 tavi cu diametrul de 17 cm, tapetate cu hartie de copt.
5. Introducem in cuptor pentru 35-45 minute. Verificam blaturile introducand o scobitoare in mijlocul blatului, daca nu iese lipicioasa => blaturile sunt coapte.
6. Scoatem blaturile la racit, cel putin 15 minute, pe un gratar.
7. Mixam frisca vegetala pana creste in volum si devine ferma.
8. Dam deoparte jumatate din cantitatea de frisca, iar in restul punem dulceata de cirese amare.
Asamblare:
Punem un blat, jumatate din crema de frisca cu cirese amare, al doilea blat, restul de crema cu cirese amare si ultimul blat. Deasupra punem frisca data deoparte si o lingura de dulceata de cirese amare. Introducem in frigider minim 1 ora.
S-aveti pofta!
1
Frisca vegetala poate contine proteine extrase din lapte, personal nu cred, dar fiecare face cum considera in privinta utilizarii acesteia. ;)
2
Puteti folosi orice fel de otet.