Tort rapid cu cirese amare (de post)

de _Alina_ in Torturi, 5 Dec 2013 | 3704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g faina
  • 460 g fulgi de cocos
  • 85 g cacao
  • 115 g zahar
  • 600 ml apa plata
  • 100 ml ulei
  • 300 g dulceata de cirese amare
  • 2 lgt cu varf bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet din vin alb
  • Crema
  • 300 ml frisca vegetala indulcita
  • 4 lg cu varf dulceata e cirese amare
  • Decor
  • 1 lg dulceata de cirese amare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid cu cirese amare (de post):

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 

2. Amestecam faina cu cacaoa si cu zaharul.

3. Adaugam apa si uleiul si amestecam energic. Incorporam apoi dulceata de cirese si fulgii de cocos.

4. Repartizam compozitia in 3 tavi cu diametrul de 17 cm, tapetate cu hartie de copt.

5. Introducem in cuptor pentru 35-45 minute. Verificam blaturile introducand o scobitoare in mijlocul blatului, daca nu iese lipicioasa => blaturile sunt coapte.

6. Scoatem blaturile la racit, cel putin 15 minute, pe un gratar.

7. Mixam frisca vegetala pana creste in volum si devine ferma. 

8. Dam deoparte jumatate din cantitatea de frisca, iar in restul punem dulceata de cirese amare.

Asamblare:

Punem un blat, jumatate din crema de frisca cu cirese amare, al doilea blat, restul de crema cu cirese amare si ultimul blat. Deasupra punem frisca data deoparte si o lingura de dulceata de cirese amare. Introducem in frigider minim 1 ora.

S-aveti pofta! 

 

 

TIPS-URI

1

Frisca vegetala poate contine proteine extrase din lapte, personal nu cred, dar fiecare face cum considera in privinta utilizarii acesteia. ;)

2

Puteti folosi orice fel de otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid cu cirese amare (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe