un tort rapid si gustos
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.
Turnam compozitia rezultata intr-o forma de copt tapetata cu hartie si dam la cuptorul preincalzit ~ 15- 20 de minute la foc mic.
Dupa ce s-a copt il lasam sa se racoreasca, dupa care il taiem 1 2 parti egale.
Intre timp pregatim crema conform instructiunilor de pepachet.
Pregatim si jeleul de capsuni tot conform instructiunilor de pe pachet.
Insiropam primul blat, punem 3 sferturi din crema de vanilie, celalalt blat, restul de crema, iar peste crema punem jeleul, pe care il amestecam cu crema prin miscari circulare, deasupra am turnat din belsug toping de ciocolata.
Se da la frigider pana in momentul servirii.