Tort Rafaello

de meosiris in Torturi, 9 Ian 2011 | 9746 vizualizari

 

Recipe by Davella.

 

INGREDIENTE

  • Blat(diametrul de 26 cm):
  • 8oua,
  • 6linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 100g fulgi de cocos,
  • 1 praf de copt.
  • Sirop:
  • 1 cutie de Pina Colada fara alcool(330 ml)(eu nu am gasit si am folosit lichidul de la un sirop de ananas)
  • Crema:
  • 750ml frisca lichida ,
  •  4-5 linguri zahar pudra(dupa gust, cat de dulce doriti),
  • 2 plicuri gelatina ,
  • 2 cutii mari de bomboane Rafaello,
  • 250g zmeura (congelata am avut eu).
  • Pt ornat:
  • Bomboane Rafaello
  • Fulgi de cocos.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Rafaello:

Se mixeaza bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul si se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Blatul se coace cca 20 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea intre timp:D. Dup ace este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru crema, punem gelatina in putina apa la inmuiat, apoi mixam bine frisca impreuna cu zaharul.Oprim intr-un castronas putina frisca pentru imbracarea tortului. Bomboanele Rafaello le sfaramam usor cu o furculita apoi le amestecam cu frisca. Topim gelatin pe baie de aburi si o amestecam usor cu crema rezultata.

Taiem blatul in trei si incepem montarea tortului. Blat, sirop, crema si un strat de zmeura. Lasam la frigider 3-4 ore, apoi il scoatem si il imbracam in frisca ramasa. Ornam cu fulgi de cocos si bomboane Rafaello.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rafaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "fiert"