De fapt sunt doua torturi,unul peste altul,ca sa impac mai multe gusturi.Unul este clasic si celalalt diplomat.....
Am sa postez mai multe imagini cu torturi,doar ornarea difera,compozitia este aceiasi...
Tortul clasic: Blatul,se bat albusurile spuma cu un pic de sare,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,nuca si faina.Se unge o forma de tort si pune compozitia si de da la cuptor,se incearca cu paiul,cand nu se mai ia nimic pe pai este gata.Intre timp facem siropul din apa+ zahar+ esenta de rom si il dam la rece.
Crema: Frecam bine untul cu zaharul pana devine o spuma cremoasa,apoi adaugam ciocolata topita pe baie de abur,impreuna cu smantana de frisca.Amestecam cu grija sa se omogenizeze bine si dam la rece crema.
Se taie blatul in trei se siropeaza si se umple cu crema,se orneaza dupa imaginatie.
Tortul diplomat:galbenusurile cu zaharul si laptele se pun pe baie de abur se amesteca bine pana se ingroasa si devine ca o ciulama.Se da la rece,nu foarte mult si se adauga galatina dizolvata in apa rece.Se amaesteca bine si se adauga abusurile batute spuma cu zaharul vanilat si apoi frisca.Alegeti forma in care vreti sa faceti tortul,o imbracati cu folie alimentara si puneti fructe,un strat de compozitie,iar fructe si tot asa pana se termina compozitia.Lasati sa se intareasca si apoi rasturnati tortul.
Ulterior am rasturnat tortul diplomat deasupra tortului clasic si l-am ornat.