Tort de 2011 ori ciocolatos! :)

de epurasha2bb in Torturi, 13 Ian 2011 | 4388 vizualizari

 

mniam mniam

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie mare de frisca Hulala de 500 ml
  • 2 ciocolate albe Primola
  • 2 cicocolate negre Heidi
  • pt/sirop:
  • 150 ml apa,
  • esenta de rom,
  • 2 linguri zahar
  • 1 ciocolata cu cereale crunchy delight Primola
  • 1 plic glazura de cicolata neagra Dr Otker
  • pt.blat:
  • 7 oua, 
  • 210 g zahar, 
  • 180 g faina,
  • 30 g cacao, 
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 2011 ori ciocolatos! :):

Blatul de pandispan de cacao se face exact dupa reteta Laurei, adica batand ouale cu zaharul si praful de sare foarte bine, pana isi tripleaza volumul.Laura zice timp de 20 de minute dar in functie de robot se poate si mai putin.Eu am folosit un blender de mana Philips si in 7 minute se triplase volumul. Ouale trebuie scoase din timp afara sa fie la temperatura camerei. Apoi vom adauga usor si faina si cacaoa.Turnam in tava rotunda cu inel detasabil si coacem pana ce e gata fara sa umblam la cuptor deloc cel putin 20 de minute.Apoi il lasam sa se raceasca pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa.Il scoatem frumos si il feliem in 3 discuri cand s-a racit de tot.

Cremele se fac simplu amestecand frisca batuta bine cu ciocolatele topite la bain marie.

Blaturile se insiropeaza cu siropul facut din apa cu zaharul topit pe foc si esenta de rom.

Se umplu discurile de blat cu crema neagra si apoi cu cea alba si se imbraca totul in glazura de ciocolata neagra. Apoi razuim ciocolata cu cereale si lipim pe margine razatura.Decoram cu putina frisca amestecata cu o lingura de glazura de ciocolata sau putina ciocolata neagra ramasa.

TIPS-URI

1

blatul e facut dupa reteta de pandispan cu cacao a Laurei Adamache  careia-i multumesc mult, tot ce face ea e de incredere! http://adamache-laura.blogspot.com/2010/01/retete-incepatori-pandispan-de-cacao.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 2011 ori ciocolatos! :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

DIANA B 1

19.01.2011, 11:50

Un vot si de la mine pe Gustos.ro

epurasha2bb 1

19.01.2011, 12:45

multumesc mult Onesta! m-am inscris si eu la categoriile cu cei mai multi concurenti nu am avut de lucru! ma bucur de orice vot, de data asta am lasat asa sa vad daca e cineva care sincer sa-mi aprecieze munca fara sa rog! ce o fi o fi! eu mai sper in onestitatea oamneilor si tu vad ca esti cum ti-e numele!multumesc!

Zambareata 1

08.12.2011, 14:53

yummy...ce bineeeee arataaaaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Mihai, 18 ani