Tort pentru Teo!

de ana in Torturi, 8 Aug 2010 | 5936 vizualizari

 

Ieri a fost ziua micutei Teodora tortul cel mare il voi finaliza azi ,pentru ca Stef implineste 4 anisori si eu alaturi de ele implinesc o frumoasa varsta,acesta a fost pentru nasi

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 cacao
  • 30 ml apa minerala

Crema:

  • 500 ml frisca 
  • 3 caise mari
  • 1 plic puding
  • 500 ml lapte
  • 1 plic de gelatina(10 gr)

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 100 gr miere

Pentru decor :

  • nuci
  • bezele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Teo!:

Blatul:Batem spuma albusurile dupa care audaugam treptat zaharul,incorporam usor galbenusurile,apoi faina cernuta ,cacao si la sfarsit amestecand cu lingura adaugam apa minerala.Intr-o forma(24 cm) tapetata cu hartie de copt turnam aluatul si-l coacem la foc mediu.

Il lasam sa se racoreasca in cuptor.Cand este racit bine il feliem in 3 discuri.

Crema:Batem frisca (am descoperit o combinatie foarte buna ,un amestec de smantana de casa cu frisca vegetala,combinatia este super )si o dam la rece.Gelatina o punem la inmuiat .Pudingul il pregatim dupa instructiunile plicului si il lasam sa se raceasca amestecand frecvent ,ca sa nu se formeze pojghita.Cand devine calduta ,adaugam gelatina .Fructele le taiem cubulete si le incorporam in frisca.Incorporam si pudingul rece .

Insiropam blaturile cu siropul facut din apa si miere ,apoi asamblam si ornam dupa preferinte,imaginatie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Teo!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ana 1

10.08.2010, 14:52

Mena multumesc din suflet!

Miha 1

28.08.2010, 18:00

primiti si urari intarziate rau? La multi ani, sa fiti sanatoase si fericite!

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:18

bun tort

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone