Pentru ca azi este ziua fiului meu, implineste 7 ani. Multa bataie de cap am avut pana m-am hotarat cum sa-l ornez. Reteta mai tarziu, acum doar poza (sper ca ma lasa!) ca nu am timp, trebuie sa ne pregatim de petrecere, dar o sa revin spre seara.
O invitam si pe Adinutza la o plimbare cu masina.
La multi ani Denis! La multi ani Adinutza!
Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final se incorporeaza cu miscari usoare faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava (dreptunghiulara am facut eu) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt aproximativ 25-30 minute. Se lasa la racit.
Blatul de bezea: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si otetul si se bat bine pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se toarna spuma in aceeasi tava ca la primul blat, tava fiind unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic si usa intredeschisa in jur de 1 ora si 15 minute. Spuma trebuie sa se usuce.
Crema de ciocolata: Intr-o cratita se pune frisca si ciocolata rupta bucati, seaduce la punctul de fierbere si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da la rece pana se intareste dupa care se mixeaza bine.
Crema de portocale: Se storc portocalele pana obtinem 400ml suc. Punem 350 ml de suc la foc impreuna cu zaharul iar restul il amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba sucul, adaugam amidonul dizolvat si amestecam cu telul pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Branza se amesteca bine cu zaharul pudra si esenta de portocale dupa care se incorporeaza crema racita. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se adauga compozitiei cu branza (la mine a fost nevoie pt. ca mi-a iesit crema moale).
Asamblarea tortului: Se taie primul blat in doua. Se insiropeaza primul blat cu suc de portocale, se unge cu crema de portocale, se aseaza cu grija blatul de bezea, crema de ciocolata si cel de-al doilea blat insiropat usor. Se unge cu frisca si se orneaza dupa preferinte.
1
Blaturile le-am pregatit inainte cu o zi.