Reteta a fost creata de Chef Herbert Sachsein, in 1935, in onoarea renumitei balerine Anna Pavlova.
Bezea:
1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.
2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.
3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute bine atunci cand formeaza piscuri ferme).
4. Adaugam si sucul de lamaie in albusuri.
5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc in mijlocul careia facem o adancitura cu lingura.
6. Dam la cuptorul preincalzit 140 °C timp de 1 h.
7. Inchidem focul si lasam blatul in cuptor inca 30 min.
Crema:
1. Batem frisca spuma. Adaugam apoi zaharul si batem din nou.
2. Adaugam mugurii de brad taiati si amestecam.
3. Punem frisca in mijlocul bezelei uriase si apoi decoram cu fructe si muguri de brad.