Tort Padurea Neagra

de jolygina in Torturi, 10 Sep 2014 | 3163 vizualizari

 

acest tort l-am facut pentru baietelul meu cel mare de sf Alexandru

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • un praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 1 litru frisca lichida
  • un compot de visine
  • Pentru ornat
  • 300 g ciocolata neagra
  • cirese pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Facem mai intai blatul amestecand albusurile de ou cu putina sare. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul. iar la sfasit praful de copt si faina. Punem la cuptor timp de 30-45 minute intr-o forma de silicon rotunda. Cand blatul s-a racit il taiem in 2 astfel incat sa avem 3 foi, pe care le insiropam cu sucul de la compot.

Asamblam tortul astfel impartim frisca in 3 parti  - asezam o foie o insiropam si adaugam o parte din firsca apoi adaugam jumatate din visine apoi adaugam a 2 foaie o insiropam punem frisca si adaugam restul de visine apoi acoperim cu cea de-a 3 foaie pe care o insiropam si pe ea.

Iimbracam  tortul pe margini cu frisca si il ornam deasupra apoi asezam ciresele. Topim ciocolata si o asezam pe o folie de plastic (folia aceea care are niste basicute) iar cand nu mai curge dar e moale inca, o asezam pe marginea tortului. Folia ne ajuta foarte mult sa modelam foaia cum vrem, eu am fost un pic speriata si nu mi-a iesit asa cum as fi vrut. Va recomand ca in partea de sus sa o modelati cu onduleuri dupa ce s-a racit putin. Punem tortul la firgider iar peste 3 ore putem sa dezlipim folia de pe ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine