Batem ouale intregi cu mixerul pana se deschid la culoare. Adaugam pe rand zaharul mixand in continuare, apoi, uleiul si laptele. Separat amestecam ingredientele solide: faina, cacaoa si praful de copt si adaugam treptat la compozitia lichida folosind o spatula. Turnam si cafeaua fierbinte si amestecam bine. Obtinem o compozitie ca o smantana.
Tapetam o forma rotunda si turnam jumatate din compozitie si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20-25 minute. La fel procedam si cu cealalta jumatate.
Eu din aceasta compozitie am facut 2 foi in tava de 24 cm. Am taiat apoi la fiecare foaie partea de sus si am folosit doar partea de jos...adica 2 foi.
Puteti turna toata compozitia si va iasa un blat mai inalt pe care il puteti taia in trei. Cum doriti.
Crema: batem frisca, in care adaugam intaritorul de frisca, cu mixerul la viteza mare pana se intareste.
Pregatire jeleul de visine:
Impartim toate ingredientele in doua vase separate si le preparam pe rand in momentul in care trebuie sa il folosim. Adica mai intai amestecam 200 gr visine cu jumatate plic gelatina, 125 gr apa si 2 linguri zahar si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Apoi cand avem nevoie de cealalta jumatate procedam la fel.
Asamblare: Mai intai asezam inelul de la tava de tort pe un platou. Apoi asezam in inel prima foaie, o insiropam usor si turnam prima parte de jeleu si nivelam.
Dam la frigider pana se raceste si se intareste jeleul. Turnam apoi jumatate din cantitatea de frisca si nivelam frumos.
Asezam apoi urmatoarea foaie de blat apasand usor cu degetele si procedam la fel: sirop-jeleu de visine-frigider-frisca. Indepartam inelul de la tava de tort si ornam si marginile cu frisca.
Pentru ornat: topim aprox 50-70 ciocolata pe baie de aburi, o punem intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si pe o foaie de copt desenam 'gardulete'.Bagam la frigider pana se intareste ciocolata, apoi le luam usor cu un cutit de pe foaia de copt si asezam garduletele pe tort dupa cum ne taie imaginatia.
Asezam si cateva visine de jur imprejur si e gata tortul.