Tort Mississippi

de andreea123 in Torturi, 8 Ian 2011 | 8235 vizualizari

 

Celebrul Tort Mississippi, un tort in stil american. Daca va plac dulciurile si mai ales cele cu bezea...trebuie sa-l incercati neaparat!

 

INGREDIENTE

  • 425g de biscuiti digestivi cu cacao
  • 175g unt topit
  • 3 linguri de crema de ciocolata cu alune
  • 3 oua
  • 175g de zahar
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 lingura cafea granule
  • 2 linguri de malai
  • 200g bucati de ciocolata
  • 1 plic de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mississippi:

Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti).

Se aseaza compozitia intro forma de tort cu Ø 26 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina de preparat  crema de ciocolata.

Crema de ciocolata se face din 3 galbenusuri frecate cu 75g de zahar, malaiul si 150 ml frisca lichida, apoi se incalzesc 300 ml de frisca lichida in care se topesc cafeaua (granule) si bucatile de ciocolata.

Se incorporeaza amestecul de malai in ciocolata topita si se mesteca la foc mic pana crema incepe sa se ingroase, apoi se adauga 1plic de gelatina (inmuiata in 3 linguri de apa si apoi fiarta)

Crema se lasa la racit putin, apoi se pune peste 150 ml frisca batuta; se toarna in forma de tort si se da iarasi la rece timp de 20 min.

Bezeaua se face din 3 albusuri batute spuma tare cu 100g de zahar (pus treptat), apoi se aseaza peste crema de ciocolata si se coace pana bezeaua devine aurie.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mississippi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

andreea123 1

19.12.2011, 14:34

Am rescris crema mai in detaliu zic eu, asa ca am repostat reteta

linda28 1

06.01.2012, 17:03

Am facut tortul de sarbatori, foarte, foarte bun, sunt foarte incantata de el.Am de facut unele precizari care nu sunt scrise, ca sa va iasa tortul cum trebuie.Crema de ciocolata cu malai se lasa la racit de tot, adica sa fie rece bine si dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.
Dupa ce se scoate tortul din cuptor se lasa la racit putin si dupa se pune la frigider, adica se poate servi abia a doua zi, sa se intareasca crema la loc.In rest foarte bun, recomand sa-l faceti

mariiaa 1

31.10.2012, 17:10

nu cred in minuni dar asta e o minune .mia iesti super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert blat de tort cu sirop de zahar ars