Pentru că fetiţa ei a împlinit 3 ani, una din prietenele mele m-a rugat să-i fac un tort pentru la grădiniţă. Şi pentru că Mikey este desenul ei animat preferat, tortul trebuia să fie cu acesta.
Pentru jeleu şi crema de vişine am dezgheţat vişinele şi le-am scos sâmburii, apoi le-am pus la fiert într-un sirop făcut din 250 ml suc de vişine, la care am adăugat vreo 100 gr zahăr. Le-am fiert câteva clocote, apoi le-am pasat la blender. Am împărţit compoziţia în 2 părţi.
Pentru jeleu am folosit jumătate de cantitate de vişine, la care am adăugat 1 lingură de amidon şi 1 lingură de zahăr şi le-am mai dat în clocot, până s-a îngroşat ca o smântână.
Pentru crema de vişine am folosit cealaltă jumătate de cantitate de vişine pasate, pe care le-am amestecat cu 250 gr iaurt şi cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Am adăugat apoi frişca bătută spumă.
Pentru crema de banane, am pasat bananele tăiate felii în blender, împreună cu iaurtul.Am turnat totul într-un castron şi am adăugat gelatina preparată conform instrucţiunilor. Apoi am adăugat 250 ml frişcă bătută spumă.
Am pus folie alimentară într-un inel de tort, apoi am turnat cu lingura alternativ din cele 2 creme, în cercuri concentrice, până am ajuns aproape la partea superioară a formei. Am pus deasupra foaia de blat, am uns cu jeleul de vişine, apoi am pus foaia de napolitană. Am strâns folia şi am dat la rece până a doua zi. Am pus deasupra formei un disc de carton îmbrăcat în aluminiu şi am întors cu grijă forma, astfel blatul ajungând la baza tortului. Am scos inelul de tort, am netezit şi am decorat cu pastă şi cu frişcă.
Cu două zile înainte am făcut un blat mare din 7 ouă, pe care l-am tăiat în 3 felii, iar la acest tort am folosit o singură felie. Celelalte 2 le-am pus în frigider şi le-am folosit la tortul cu lămâie pentriu acasă, tot pentru Casandra.
Tot cu două zile înainte am făcut pasta de zahăr şi pasta de marshmallow.
Înainte cu o zi, am preparat cremele şi am asamblat tortul, iar în dimineaţa livrării am făcut decorul.
1
Din păcate am bătut frişca prea tare şi crema nu mai avea consistenţa semilichidă pe care o doream. Am salvat ambele creme adăugând iaurt şi subţiindu-le. Cu crema astfel rămasă, am facut pentru noi un tort mic cu 2 foi de pandişpan din comerţ ce le aveam rătăcite prin cămară şi am exersat pe el un decor pe care mi-l doream demult să-l încerc.
2
Pentru cercuri concentrice este necesară o cremă semilichidă, de diplomat, dar altfel aveţi un mousse, şi puteţi pune straturile unul peste altul, cu timpul de răcire necesar. Nu este greşit nici aşa, depinde ce vă doriţi de la acel tort.