Tort Mihai

de Rocsi in Torturi, 8 Noi 2010 | 5761 vizualizari

 

Ce credeti ca numai voi ati facut tort pentru ziua de azi??hop si eu ..am facut tortuletul pentru unchiul meu Mihai daca tot se afla in tara....la multi ani tuturor ce se sarbatoresc azi si va dedic acest tortulet!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua mari
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 lingura cacao
  • faina (in jur de 10 linguri)
  • crema:
  • 1 kg branza de vaci mai untoasa
  • 150 gr unt
  • 250 gr creme patisserie de la meggle
  • coaja de la o portocala
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 300 ml suc de portocale pentru insiropat
  • 1 plic tort jelee+200 ml suc portocale
  • 1 portocala
  • 1 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mihai:

Ouale le mixam spuma cu zaharul.

apoi punem esenta si uleiul.

praful de copt il amestecam cu faina ,apoi o punem treptat peste oua.

la urma adaugam si cacao.

amestecam bine toate ingredientele.

tapetam o tava detasabila de tort cu margarina si hartie de copt.

turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins.

lasam blatul la copt pana este copt(facem testul cu scobitoarea).

il lasam sa se raceasca apoi il taiem in trei.

crema:

branza o frecam bine cu mixerul.

punem untul ,la temperatura camerei,taiat cubulete si zaharul pudra.

mixam iar pana se incorporeaza untul.

adaugam si coaja de portocale si esenta de vanilie.

intr-un bol batem crema patisserie spuma pana se intareste.

apoi cu o lingura luam crema patisserie si o incorporam in branza usor usor.

luam o tava detasabila de tort si o imbracam in folie alimentara.

punem prima felie de blat,o insiropam cu suc de portocale apoi punem un strat generos de crema de branza.

punem al doilea blat,iar insiropat ,iar crema.

adaugam si ultimul blat ,il insiropam si il nivelam cu crema ramasa.

deasupra asezam felii de portocala si kiwi.

pregatim plicul de tort jelee conform instructiunilor de pe plac dar in loc de apa punem suc de portocale.

il turnam uniform peste fructe.

dam la rece tortul pentru 2 ore.

apoi il scoatem pe un platou si imbracam peretii tot in crema patisserie sau frisca.

cu ocazia asta am folosit si cantarul cumparat din camara si sunt incantata de el..merita sa il luati...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mihai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort festiv