Am reusit , sau nu ? Voi sa-mi spuneti !
Oricum, eu sunt mandra de ce am facut !
Pasta de zahar trebuie facuta cu o zi doua inainte:
Punem un ibric cu cele 8 linguri de apa, sarea de lamaie si gelatina hidratata intre timp, la bain-marie. Le dam de pe foc inainte de a fierbe, trebuie doar sa se topeasca gelatina, si punem uleiul.
Intre timp cernem de doua ori zaharul pudra pentru a nu avea cocoloase si impuritati. Dupa ce se raceste si se incheaga putin gelatina adaugam amidonul si mierea. Omogenizam si incepem sa punem zaharul pudra putin cate putin amestecand mereu. Cand nu mai putem amesteca, rasturnam pe masa si incepem sa framantam pana ajunge de consistenta unei plastiline. Se pune in folie de plastic si se baga in frigider.
Cand vrem s-o folosim o scoatem cu o ora inainte pentru a ajunge la temperatura camerei si o framantam pentru a putea s-o modelam, s-o intindem cu sucitorul.
Blaturi:
Separati albusurile de galbenusuri. Se bate galbenusul cu 6 linguri de zahar pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani. Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma, se adauga celelalte 6 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai rapid. Se pune galbenusul peste albus, se adauga faina toata in care am incorporat si cacaua, si se amesteca usor cu miscari circulare de sus in jos...cu mana e cel mai bine. Se pregateste tava...eu am vrut dreptunghiulara pentru ca e mai mare....pe tava am pus hartie de copt.
Al doilea blat (turela) l-am copt intr-un vas rotund de yena. Am impartit compozitia in cele doua tavi in functie de marimea lor.
Crema :
Punem gelatina la hidratat 10 minute, dupa care o punem la bain-marie pentru a se topi, o lasam sa se raceasca si sa se intareasca putin.
Punem pe foc mic ciocolata impreuna cu 100 ml frisca lichida pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam incontinuu pana se topeste ciocolata si dam la rece.
Mixam restul de frisca. Cand s-a racit ciocolata, adaugam gelatina , omogenizam si mixam foarte bine, dupa care amestecam totul cu frisca alba si omogenizam.
Avem blaturile reci, avem crema, avem pasta de zahar, facem siropul si ne apucam de treaba:
Taiem cele doua blaturi in doua.
Aducem blatul la forma de tanc....m-am inspirat din world of tanks , il insiropam, punem strat de crema, adaugam cel de-al doilea blat, punem putina crema si "lipim" turela, crema , capacul turelei si acum, foarte important, imbracam totul cu crema de unt deoarece el este liantul dintre tanc si "armura" lui verde...pasta de zahar.
Punem amidon pe o folie alimentara.....mai mare.....punem pasta de zahar si o intindem cu merdeneaua (sucitorul) cat ne permite....sa nu fie ft subtire pt ca se va rupe, dar nici prea groasa, doar de marimea tortului, chiar un pic mai mare pentru a-l putea imbraca bine.
Se orneaza dupa dorinta si imaginatie.
1
pasta de zahar am colorat-o imediat dupa ce am facut pasta de zahar....mi-a fost mai usor asa.....am scapat de-o grija
2
la rotile senilelor am folosit biscuiti, iar tunul......tunul e o imensa ....grisina !..:)...imbracata dealtfel