Tort LIMUZINA

de Dea_Dea in Torturi, 16 Aug 2013 | 3423 vizualizari

 

Este un tort facut cu drag pentru Denisa !! Asa a fost comanda :D, asa l-am facut :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 3 linguri nessquik
  • 250 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA DE UNT:
  • 200 gr unt
  • 150 gr zaar pudra
  • esenta de vanilie
  • PASTA DE ZAHAR:
  • 60 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 50 gr miere
  • 50 gr amidon
  • 50 gr ulei de palmier
  • 600-700 gr zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort LIMUZINA:

Blat :

Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava (20x30), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40-45 min. Se scoate pe gratar si se lasa la racit.

Crema:

400 ml lapte , cu zaharul se pun pe foc , cand este cald se adauga nessquik-ul . Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand clocoteste laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate.Se incorporeaza frisca in crema rece.

Siropul

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Crema de unt

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Pasta de zahar

reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-zahar-43850.html

Mod de asamblare

Blatul se taie in doua pe lungime( o bucata mai mica,una mai mare), iar apoi fiecare bucata in doua parti (adica doua taieturi).

Se insiropeaza fiecare parte de blat si se pune crema. partile de tort se suprapun pentru a forma limuzina.

Se imbraca in crema de unt si se da la frigider 30 min.

Pasta de zahar o intindem pe masa unsa cu ulei de palmier si imbracam tortul.

TIPS-URI

1

Pasta de zahar se poate framanta cu o zi inainte , dar trebuie pusa in folie si pusa la frigider.Cand vrem sa o folosim , o scoatem cu 2 ore inainte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort LIMUZINA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Masinuta