Tort " Lapte de pasare"

de luminita20_2006 in Torturi, 12 Mai 2009 | 20915 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:
  • 4 oua
  • 1 pahat de zahar
  • 1 pahar faina
crema:
  • 40 gr gelatina
  • 1 pahar lapte
  • 300 gr unt
  • 10 oua
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingura faina
glazura:
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 pahar lapte
  • 50 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Lapte de pasare":

blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.

crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. se amesteca cele 2 compozitii.

Blatul se imparte in 2 parti; pe 1 parte se adauga toata crema si apoi se puna al 2 blat. tortul se imbraca in glazura care a fost preparata astfel:

toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere.se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Lapte de pasare"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

luminita20_2006 1

01.12.2009, 11:47

da...am fost si pe blogul tau...sunt naty....pe blog

elena1988 1

04.03.2011, 18:26

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortul meu Be happy cu Green Sugar